2021. január 25. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.01.26. kedd éjfélig

Jelentéktelen havazás északkeleten az esti órákig még előfordul, majd keddre virradó éjszaka a déli határvidéken lehet hószállingózás, de inkább csak lepelnyi hó hullhat. A keleti, északkeleti országrészben foltokban kialakulhat sűrű köd, de napközben javulnak a látási viszonyok.

Kedden a délutáni, esti óráktól északnyugat felől kisebb havazás, hózáporok kialakulása várható, de 1-2 cm-t meghaladó hóréteg kialakulása nem valószínű.

2021.01.25. 12:17 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. január 25. 12:22 (11:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.