2024. április 17. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.18. csütörtök éjfélig

Ma estig a Nyugat-Dunántúlon, és egy összeáramlási vonal mentén - a Salgótarján-Szeged vonalban - egy-egy zivatar is kialakulhat. Késő estig a zivatarok lecsengenek. Csütörtökön ismét a Nyugat-Dunántúlon, és a keleti összeáramlás közelében alakulhat ki zivatartevékenység. A záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.

2024.04.17. 18:09 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. április 17. 18:12 (16:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.