2021. október 22. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.10.22. péntek éjfélig

Éjszaka tovább mérséklődik a légmozgás, de a fővárosban és környékén, illetve a Dunakanyarban még előfordulhat egy-egy viharos (~60-70 km/h) széllökés.

A nyugat felől érkező csapadékzóna pénteken délnyugaton okozhat kiadósabb csapadékot, kiváltképp Baranya és Somogy megyében a csapadékmennyiség néhol 24 óra alatt a 20 mm-t is elérheti, meghaladhatja.

/Mj: péntek hajnalban délnyugaton, délután északnyugaton kis eséllyel megdörrenhet az ég./

2021.10.21. 23:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. október 22. 00:12 (22:12  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.