2023. december 9. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.09. szombat éjfélig

Az éjjel helyenként (főként az ország déli felében) képződött zúzmarás köd ma napközben ritkul, feloszlik. A tartósan rétegfelhős helyeken hószállingózás, esetleg ónos szitálás is kialakulhat. A nap első felében a Dunántúl nyugati felén gyenge havazásból lepel-1 cm körüli friss hóréteg képződhet. A nyugati határszél közelében gyenge ónos eső is előfordulhat.

2023.12.09. 07:48 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 9. 07:52 (06:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.