2023. december 8. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.09. szombat éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Megjegyzés: ma napnyugta után a kezdetben kevésbé felhős területeken zúzmarás köd képződhet, amely napközben fokozatosan ritkul. Legtovább az északkeleti harmadban maradhatnak rosszak a látási viszonyok. Szombaton a nap első felében a Dunántúl nyugati felén gyenge havazásból lepel-1 cm körüli friss hóréteg képződhet.

2023.12.08. 09:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. december 8. 09:46 (08:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.