2019. március 25. hétfő
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.03.26. kedd éjfélig

Ma délután, kora este néhol, főként a Dunántúlon átmenetileg viharos (60-70 km/h) széllökések kísérhetik az északnyugati szelet. Az északnyugati területen valószínűbb egy-egy 70 km/h körüli széllökés.

Kedden a reggeli, délelőtti órákban a Dunántúl nyugati felében ismételten előfordulhatnak 65 km/h körüli széllökések.

2019.03.25. 09:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. március 25. 09:36 (08:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.