2022. január 25. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.01.26. szerda éjfélig

Szerda hajnalra az Alföld középső és déli területén, valamint az Északi-középhegység térségének a nyugati felében képződhet sűrű, zúzmarás köd. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok.

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka folyamán az Alpokalja térségében valamint az északkeleti országrészben képződhet tartós, sűrű köd. Északkeleten a szerda esti óráktól ónos szitálás is előfordulhat.

2022.01.25. 22:00 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. január 25. 22:06 (21:06  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.