2020. január 23. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.24. péntek éjfélig

Ma napközben kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. (Megj.: A Dunántúl délnyugati részén képződött ködös területeken helyenként egész nap korlátozottak lehetnek a látási viszonyok.)

Estétől, késő estétől több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, és főként az Északi-középhegység térségében tartósabb köd, illetve sűrű (zúzmarás) ködfoltok kialakulására is lehet számítani. Holnap napközben a ködös területeken a látási viszonyok csak lassan javulhatnak, és ezeken a tájakon gyenge szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

2020.01.23. 12:26 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. január 23. 12:32 (11:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.