2020. január 25. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.26. vasárnap éjfélig

KÖD

Több helyen lehetnek az éjszaka ismét rossz látási viszonyok. A sűrű (zúzmarás) köd helyenként tartósabban is megmaradhat vasárnap napközben. A köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat.

GYENGE ÓNOS ESŐ

Szombat estétől délnyugat felől helyenként ónos eső fordulhat elő, de nem nagy mennyiségben (néhány tized mm). Vasárnap éjjel elsősorban a déli és középső területeken fordulhat elő ónos eső (az éjszaka második felében a főváros térségében is). Hajnalra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, így vasárnap már északkeleten is kialakulhat vékony jégréteg. (Az Északi-középhegység térségében helyenként gyenge havazás is előfordulhat.)

2020.01.25. 18:11 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. január 25. 18:16 (17:16  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.