2019. augusztus 21. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.08.17. szombat éjfélig

Péntek estig a Dunántúlon, főként a Dunántúl keleti felén, az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén, az Alföld középső tájain a záporok mellett helyenként kialakulhatnak zivatarok. A zivatarokhoz átmeneti intenzív csapadék, szélerősödés (50-70 km/h), egy-egy helyen kis méretű jég társulhat. Szombat hajnalban foltokban sűrű köd képződhet, mely kora délelőttre gyorsan feloszlik.

2019.08.16. 09:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. augusztus 16. 09:56 (07:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.