2022. december 6. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.12.06. kedd éjfélig

Estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Estétől, késő estétől az ország délnyugati felén nagy területen képződhet köd.

(Kedden reggel a Dunántúli-középhegység, majd napközben az Északi-középhegység magasabb csúcsain havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, de érdemi hótakaró ott sem valószínű.)

2022.12.06. 05:46 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2022. december 6. 05:52 (04:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.