2020. december 6. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.12.06. vasárnap éjfélig

Az Alpokalján, illetve az Északi-középhegység szélvédettebb helyein foltokban köd előfordulhat. Napközben - legkésőbb a nyugati határnál - javulnak a látási viszonyok.

Vasárnap reggeltől a délkeleti szelet a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában egyre erősebb lökések kísérik, főként az Észak-Dunántúlon és az Alföld déli részén viharos lökések (60-75 km/h) is várhatók.

2020.12.05. 22:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. december 5. 23:02 (22:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.