2019. május 24. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.05.25. szombat éjfélig

Ma estig a Dunától keletre elszórtan kialakulhatnak zivatarok kis méretű jég, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (15-25 mm), szélerősödés (50-65 km/h) kíséretében. Ezt követően éjfélig elsősorban a délkeleti országrészben néhol valószínű előfordulásuk.

Szombaton napközben keleten helyenként, illetve a nyugati határ közelében egy-egy zivatar kialakulhat, szélerősödés (50-70 km/h), kisebb méretű jég, délkeleten lokális jelentősebb mennyiségű csapadék (15-25 mm) kíséretében.

2019.05.24. 15:42 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. május 24. 15:46 (13:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.