2019. április 25. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.04.25. csütörtök éjfélig

A kialakult záporos, néhol zivataros zóna fokozatosan keletre helyeződik a reggeli órákra. Várhatóan a hajnali órákig a középső, a hajnali, reggeli órákban keleten fordulhat elő zivatar.

Csütörtökön nagyobb valószínűséggel a keleti országrészben helyenként, alacsony valószínűséggel délen egy-egy zivatar előfordulhat, amelyek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés kialakulhat.

2019.04.24. 21:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. április 24. 22:02 (20:02  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.