2020. szeptember 23. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.09.23. szerda éjfélig

Éjszaka kezdetben főként a délnyugati tájakon és a Duna déli szakaszának környezetében, majd hajnalban, reggel a főváros környékén is kialakulhatnak záporok, ezek közül néhányhoz kis eséllyel villámtevékenység is társulhat. Az esetlegesen kialakuló zivatarokat legfeljebb szélerősödés kísérheti.

Szerdán a délutáni óráktól nyugat felől szórványosan alakulhatnak ki a záporok mellett zivatarok. Legkisebb eséllyel az Alföld északkeleti részén fordulhat elő villámtevékenység. A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék (10-20 mm), és jégeső kísérheti.

2020.09.22. 21:41 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2020. szeptember 22. 21:46 (19:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.