2024. február 27. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.02.28. szerda éjfélig

Az éjszaka képződött ködfoltok délelőtt feloszlanak. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség ma estig nem valószínű.

A ma esti, késő esti óráktól a Nyugat-Dunántúlon nagyobb területen képződhet köd, amely csak szerda napközben oszlik fel, addig arrafelé tartósan rossz látási viszonyok lesznek a jellemzőek. Ezt követően szerda napközben kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

(Megj.: éjjel északnyugaton, északon egy-egy zivatar előfordulhat)

2024.02.27. 09:29 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. február 27. 09:32 (08:32  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.