2023. november 28. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.11.28. kedd éjfélig

Napközben az Északi-középhegység magasabban fekvő részeire és az északi határvidékre szorul vissza a havazás, a hegycsúcsokon és Borsod-Abaúj-Zemplén északi határvidékén néhol 10 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. A középhegység tágabb térségében az eső mellett havas eső is többfelé előfordulhat. A csapadékzóna a szerdára virradó éjszaka fokozatosan elhagyja térségünket.

Megjegyzés: A keddre virradó éjszaka az Északi-középhegység csúcsain átmeneti ónos eső nem kizárt. Kedd késő estétől Sopron környékén, illetve a Bakonyban 70 km/h-t meghaladó széllökésekre lehet számítani.

2023.11.28. 06:42 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. november 28. 06:46 (05:46  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.