2024. április 20. szombat
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.04.21. vasárnap éjfélig

Ma (késő) délutánig az ország északnyugati kétharmadában néhol az ég is megdörrenhet. Zivatar környezetében átmeneti viharos (~55-60 km/h) széllökésre is van esély.

Vasárnap a déli, délutáni órákban elsősorban kb. Salgótarján-Szeged szélesebb sávjában, illetve valamivel naposabb keleti részeken, van ismét esély néhol villámtevékenységre. Intenzívebb zápor vagy zivatar környezetében ma és vasárnap jégdara továbbra is előfordulhat.

2024.04.20. 10:20 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. április 20. 10:22 (08:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.