2019. március 26. kedd
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.03.27. szerda éjfélig

Az ország döntő részén a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések főképp kedd délutánig a Dunántúlon néhol meghaladhatják a 60 km/h-t. Átmeneti mérséklődés után kedd késő este az ország északi tájain (az Észak-Dunántúlon, északkeleten) ismét előfordulhatnak viharos széllökések.

2019.03.26. 09:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2019. március 26. 09:42 (08:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.