2024. június 19. szerda
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.06.20. csütörtök éjfélig

MAGAS KÖZÉPHŐMÉRSÉKLET

Ma az ország legnagyobb részén 25 fok felett, az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti részein 27 fok körül, felett alakul a napi középhőmérséklet.

Holnap egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati, nyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül, a déli tájakon helyenként 27 fok környékén alakul.

2024.06.19. 09:50 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. június 19. 09:52 (07:52  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.