2021. február 26. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.02.27. szombat éjfélig

Az éjszaka képződött köd fokozatosan mindenütt feloszlik, legtovább északkeleten (Borsod, Zemplén vidéke) maradhat meg. Délutánra már a legtöbb helyen a napsütés lesz a jellemző.

Később kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. (Megj.: Szombat napközben elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében, illetve a Bodrogköz, Nyírség vidékein a legerősebb széllökések elérhetik a 60-65 km/h-t.)

2021.02.26. 10:38 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. február 26. 10:42 (09:42  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.