2024. február 22. csütörtök
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.02.23. péntek éjfélig

Az éjszaka első felében a délnyugati irányú szelet a Dunántúl nyugati, északnyugati felén helyenként - elsősorban a magasabban fekvő helyeken - viharos lökések (ált. 60-80 km/h) kísérhetik. Péntek hajnalra némileg veszít erejéből a légmozgás.

Péntek napközben már kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2024.02.22. 18:35 HungaroMet Nonprofit Zrt.

HungaroMet: 2024. február 22. 18:36 (17:36  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.