2023. január 27. péntek
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.01.27. péntek éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Megj: Éjjel az ország északi felén a rétegfelhős, magasabban fekvő és fagypont alatti hőmérsékletű tájakon zúzmaraképződés nem zárható ki. Péntekre virradóan a dél felől érkező gyenge csapadékzónából az északkeleti tájakon átmeneti ónos szitálás előfordulhat. Péntek estig a vegyes csapadék mellett helyenként a gyenge havazásból legfeljebb lepel-1,2 cm hóréteg alakulhat ki.

2023.01.26. 22:17 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2023. január 26. 22:22 (21:22  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.