2021. november 28. vasárnap
Veszélyjelzés

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.11.29. hétfő éjfélig

A ma átvonuló hidegfront mentén kialakuló intenzívebb záporokban, a déli határ mentén és délkeleten esetleg az ég is megdörrenhet. A ma éjféli órák környékén nyugat felől érkező csapadékzónából a Dunántúl nyugati, északi részén lepel-3 cm körüli tapadó hó várható holnap délelőttig, lokálisan 4-5 cm friss hóréteg is kialakulhat. Holnap napközben a borsodi területeken hullhat lepel-4 cm hó (lokálisan akár 5 cm is).

2021.11.28. 13:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

OMSZ: 2021. november 28. 13:56 (12:56  UTC)  [iRhh]
Veszélyjelzés korlátai

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!

Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

A harmadik és a negyedik napra szóló térképes formátumú figyelmeztető előrejelzések általában nagyobb bizonytalansággal terheltek, emiatt a várt eseményekhez közeledve folyamatosan kövessük a figyelmeztetéseket és – 24 órás időtávon belül – a riasztásokat!

A veszélyjelzésről és a veszélyjelzés korlátairól bővebben itt olvashat.